Waarmee dragen?

De dragers die tot nu toe gemaakt zijn zijn onder te verdelen in ergonomische en  niet-ergonomische dragers.

 

Niet-ergonomische dragers
De draagzakken zoals Chicco, BabyBjörn en Lodger vallen onder de niet-ergonomische dragers. Zij bieden je kindje niet de ondersteuning die het nodig heeft en respecteren niet de natuurlijke kromming van de rug. Ook wordt in een BabyBjörn het kindje vaak met het gezicht naar voren gedragen. Niet alleen het zich op deze manier niet afsluiten voor prikkels, maar ook vanuit anatomisch oogpunt is dit zeker niet aan te raden. De natuurlijke bolling van de rug wordt in een holling gedwongen en het bekken kantelt zich naar achter. Hierdoor komt het gewicht van de baby komt volledig op zijn/haar heupjes terecht en de wervelkolom vangt de schokken van elke beweging op.

 

480165_3776390988177_741091101_n
Deze afbeelding illustreert mooi de verschillen – Gevonden op Facebook

 

Ergonomische dragers
Gelukkig zijn er enorm veel alternatieven te vinden in de categorie ergonomische dragers. Een ergonomische drager herken je onder andere aan de volgende punten.

  1. De drager is rondom de rug van het kind mooi aangesloten en goed aangespannen zodat de ruggengraat optimaal ondersteund wordt en de natuurlijke bolling respecteert.
  2. De drager maakt het mogelijk om de benen in de spreid-hurkhouding te krijgen zodat de heupen correct gepositioneerd kunnen worden en een ronde rug gevormd wordt. De drager moet tussen de benen van het kind van knieholte tot knieholte lopen, om te garanderen dat de knieën op navelhoogte zitten voor een comfortabele houding voor het kind.
  3. De drager maakt het mogelijk om het gewicht van het kind evenredig te verdelen over het lichaam van de drager. Dit zal het comfort verhogen en zorgen dat de ouders (langer) plezier beleven aan het dragen van het kind.

In deze categorie vallen:

 

< Ga nu naar Waarom dragen?

Ga nu naar Draagconsult >

dragen02aGeef een reactie